Dude albe uscate

Dudele conțin resveratol, un alt polifenol cu proprietăți antioxidante – ajută la buna funcționare a sistemului circulator și crește producția oxidului nitric, o substanță ce reglează transmisiile dintre neuroni și ajută la eliberarea anumitor hormoni.
Dudele albe sunt o sursă bună de fier, calciu, vitaminele A, C, E și K, vitamine din complexul B, folați și contribuie la sănătatea sistemului digestiv prin cantitatea mare de fibre pe care o conțin. De asemenea, aceste fructe mici mai conțin carotenoizi ca luteină și zeaxantină care protejează ochii de acțiunea radicalilor liberi.

12,50 lei

Dudele negre și albe sunt cultivate în sudul Europei, Orientul Mijlociu, Africa de Sud sau în Subcontinentul Indian.

Conțin fitonutrienți esențiali unui organism sănătos: polifenoli, minerale și vitamine.

Sunt preferate în tarte, alături de alte fructe de pădure sau în plăcinte. Sunt un ingredient prețios în înghețate, smoothie-uri sau în varianta uscată, în prăjituri. Pot fi consumate la micul dejun alături de un iaurt simplu de casă sau împreună cu cerealele preferate.

Ingrediente: dude albe deshidratate

Cantitate

Origine